Директор

 


Татјана Вукадиновић

дипломирани филозоф

Телефон: 021/ 4721- 932


Биографија

Татјана Вукадиновић ступила је на дужност директора Гимназије „Светозар Марковић“ 13. 09. 2006. године.  Била је ученица Карловачке гимназије у  којој је матурирала (културолошки смер). Филозофски факултет, одсек филозофија завршила је у Београду  1988. године, као један од најуспешнијих студената (просечна оцена 9,35). Филозофијулогику, марксизам и социологију предавала у Карловачкој гимназији, а потом филозофију у Електротехничкој школи и Економској школи у Новом Саду. Краће време радила као  сарадник /приправник на Филозофском факултету у Београду пре сталног запослења у Гимназији "Светозар Марковић" 1993. године.

·       Коаутор међународног пројекта Sholing Philosophy – Why and how? (2000/01.  2001/02. године, Open society RSS /  Праг)

·       

На челу првог Школског развојног тима креирала први Развојни план Гимназије 2002. године, у оквиру којег је организовала више методичких и стручних семинара у школи, са којим је почео процес реформе на школском нивоу

·       

Водитељ семинара Philosophy for childern /Филозофија за децу 2004. године

·       

Обављала менторски рад са студентима одсека за филозофију  Филозофског факултета Универзитета у Новом Саду од 1996. до 2006. г.

·       

Учествовала на међународној конференцији  Embracing Diversity through Education  - Тирана новембар 2013.године

·       

Учествовала на међународној конференцији Creativity and Innovation- Париз, јул 2014.године

·       

Учествовала у међународној конференцији "Политике и пракса инклузивног образовања у Југоисточној Европи“.

·       

У оквиру обележавања  Јубилеја 50.година постојања и рад Гимназије приредила Алманах  Дневник без прозивника

·       

У оквиру Српског филозофског друштва  председница Секције новосадских професора филозофије

·       

Активно реализује и води акредитовани програм стручног усавршавања „Социологија у савременој образовној пракси“

·      Заједно са својим колективом ради на унапређењу, побољшању и хуманизовању свих сегмената школског живота у Гимназији "Светозар Марковић".

Учешће у пројектима:

Regional Support inclusive Education  Савет Европе и Министарство просвете, науке и технолошког развоја

„Учешће родитеља мањинских група у раду школе“

"Подршка развоју људског капитала и  истраживању - развој општег образовања и људског капитала" ("Развионица")


УЧЕШЋЕ У ПРОЈЕКТУ "РАЗВИОНИЦА"

        

 

ДОБРО ДОШЛИ НА 20. ШКОЛСКО ПОЗОРЈЕ 

    Драги ученици, поштовани професори, драги гости - љубитељи позоришне уметности, добро дошли на ђачки позоришни фестивал. Ово је 20. Школско позорје!

Славимо га у години два велика јубилеја везана за рођења позоришних великана Шекспира и Нушића! Са осећањем поноса и радости Гимназија „Светозар Марковић“ обележава данас 20. година Школског позорја. У сталном напору одгонетања смисла живота, радећи на драмском тексту, истражујући га, ви сте, у ствари, трагајући за својим местом у свету увек истраживали себе и свој унутрашњи свет. Из вашег истраживачког и стваралачког напора рађале су се позоришне представе за наш фестивал. Он је, од настанка, до данас, пролазио различите развојне фазе, мењао се и растао, напредовао у ритму који су заједнички одређивали, с једне стране, драмске трупе учеснице, а с друге стране, наша гимназија као његов оснивач, организатор и домаћин. Данас се радујемо и поносимо заједничком истрајношћу у његовом очувању.

Овом приликом захваљујем се свима који су дали допринос оснивању, развијању и вишегодишњем неговању Школског позорја; захваљујем се институцијама и појединцима, сарадницима, професорима и ученицима без чије подршке Школско позорје не би било оно што данас јесте – јединствена позоришна свечаност средњошколаца Војводине.

У нади да ће фестивалски дани пред нама и ове године испунити своју мисију, свим учесницима 20. Школског позорја честитам на учешћу и желим извођачима лепо надахнуће, а публици добар естетски доживљај.

Директор

Татјана Вукадиновић

Са седнице Ученичког парламента 2012/2013. На додели награде "Др Ђорђе Натошевић" у Новом Саду 2010.